Yoga, ademhaling en meditatie in de tent – Gregor Niedlich

Het nieuwe normaal yoga‘ van Gregor Niedlich is buiten én in de tent. Frisse buitenlucht en veel ruimte houden ons gezond en op afstand van Covid-19. Op een uniek plekje met uitzicht op de ZuidEs in Gasteren zijn de yogalessen inmiddels alweer van start gegaan in een grote legertent van ruim 90 m2. Omdat er rekening wordt gehouden met 1,5 meter afstand tussen de deelnemers, is er ruimte voor maximaal 9 deelnemers per les. Ook al wordt het kouder; in de tent is het desondanks behaaglijk en heerst er een fijne sfeer.

Vanaf januari 2021 biedt Gregor ook specifieke ademhaling- en meditatietechnieken aan die gericht zijn op ontspanning. Door het beoefenen van deze ‘geest-lichaam-interventiesversterken we ons immuunsysteem en onze algehele gezondheid waardoor we weerbaarder zijn tegen o.a. virale aanvallen zoals Covid-19. De wetenschap leert dat de effecten van deze oefeningen terug te vinden zijn tot op moleculair niveau. Een van de conclusies van een recente systematische review luidt dat diverse stress-gerelateerde genen worden ‘uitgezet’, waardoor de invloed van chronische stress wordt teruggedraaid (artikel is te lezen via onderstaande link).

What Is the Molecular Signature of Mind-Body Interventions? A Systemetic Review of Gene Expression Changen Induced by Medication and Related Practices.

Kom langs om te ervaren wat yoga, ademhaling en meditatie voor jou kan betekenen. Een afspraak is te maken via www.niedlich.nl. Vanaf medio november wordt er ook lesgegeven op zaterdag- en zondagochtend om 10.00 uur.