Werkzaamheden rijbaan Oosteinde

(Ingezonden bericht van Theo Kroeze, beleidsadviseur ‘Wegen’  van de Gemeente Aa en Hunze)

Zoals wellicht is opgevallen, is de gemeente Aa en Hunze bezig met werkzaamheden aan de rijbaan Oosteinde. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd om er voor te zorgen, dat tijdens extreme regenbuien het regenwater op een natuurlijke wijze naar het laagste punt loopt. In de rijbaan zit een soort van del, waardoor het regenwater hier bleef staan. Met name richting de woningen met huisnummers 1 en 3 zorgde dat in het verleden voor problemen.

De rijbaan richting de kruising met de Oudemolenseweg is verlaagd. Momenteel worden daar de laatste werkzaamheden voor uitgevoerd.

De werkzaamheden zijn hiermee echter nog niet afgerond. Na de bouwvakvakantie wordt ook de Oudemolenseweg opnieuw bestraat. Tijdens deze werkzaamheden kunnen we dan een gedeelte van de kruising laten zakken, zodat het profiel van de rijbaan egaler verloopt. De rijbaan wordt nu eerst zodanig gelegd, dat er aansluitingen met de bestaande rijbanen zijn. Daardoor komt de rand van de rijbaan op sommige stukken schuin te liggen. Bij de vervolgwerkzaamheden passen we dit weer aan.

Daar waar de rijbaan nu iets te schuin wordt/is, komen gedurende de vakantieperiode verkeersbakens op de rijbaan te staan. Het lukt helaas niet om vóór de bouwvak alle werkzaamheden uitgevoerd te hebben.

Wij vragen hiervoor uw begrip.

Heeft u nog vragen dan kunt u mij uiteraard bellen. Tijdens mijn afwezigheid (19 juli t/m 17 augustus) kunt u contact opnemen met de uitvoerder buitendienst Georg Banier. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0592 ) 26 65 72.

Met vriendelijke groet,
Theo Kroeze

Beleidsadviseur wegen
Gemeente Aa en Hunze

Postbus 93 • 9460 AB Gieten
Spiekersteeg 1 • 9461 BH Gieten
www.aaenhunze.nl

Telefoon algemeen: 14 0592
Telefoon direct: (0592) 26 78 69 • Mobiel: (06) 13 45 55 22