Smeuïge verhalen uit de Huiskamer

“Mot je es effe luistere …….” klonk het afgelopen woensdag in onvervalst Amsterdams aan de koffietafel in de Gasterije. En geluisterd werd er. Van Annie M.G. Schmidt werd het verhaal van de Miesmuizers voorgelezen en zo waren we getuige van het gesprek in de tram tussen een Amsterdamse volksvrouw en een nette mijnheer. Verder lieten de bezoekers van de Huiskamer zich boeien door verhalen in het Drents; van Jans Polling en Gerard Nijhuis. Zoals het verhaal over Ameisen die geen aambeien bleken te zijn. Ook het prachtige Drentse gedicht van Vasalis over haar moeder maakte indruk. En natuurlijk waren er weer nieuwe Elfjes van Anna die werden voorgelezen.

Volgende keer 24 juli 2019 komen onze dorpsgenoten Maria en Ger Dijkstra vertellen over Portugal. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur laten zij ons kennis maken met de Portugese producten die ze hier in Gasteren verkopen en kunnen we proeven van hun Portugese wijn en olijfolie.

 

Iedereen is welkom en bij GGvE wie er bij wil zijn hoeft zich niet van tevoren op te geven. Als u vervoer nodig heeft belt u met 06-20122349.