Schoonmaak TT-circuit 2019 – update

Afgelopen maandagavond 1 juli en woensdagochtend 3 juli was het weer zover: de schoonmaak van enkele tribunes en de binnenring van het TT-circuit.

Op maandagavond staken ongeveer twintig vrijwilligers de handen uit de mouwen om de tribunes schoon te maken. Gewapend met bladharken en maar liefst 13 bladblazers werden de tribunes ontdaan van duizenden plastic (lege, halfvolle en volle) flesjes, papier, hamburgers, enz. enz. Een gigastofzuiger zoog de troep op met als uiteindelijke bestemming VAM. Het was een stoffige actie door de droogte en de straffe wind.

Op woensdagmorgen gingen twaalf vrijwilligers op pad voor een schoonmaakronde op de binnenring van het circuit. Plastic zakken, flesjes, papier, zelfs sigarettenpeuken en kleine motoronderdelen werden met een ‘prikstok’ of met de hand opgeraapt. Gelukkig in veel kleinere hoeveelheden dan op maandagavond op de tribunes en het was lang niet zo stoffig. Maar het hele circuit (4,5 km) moest wel afgewerkt worden: een flinke klus die toch wel een uurtje of 3 in beslag nam.

Jan en Trijnie verzorgden de catering, op beide dagen.
En wat het oplevert? Voor de Gasterije € 2500,–. Dat is dus de moeite waard.

Tot volgend jaar? Tot volgend jaar!