Reageren op de nieuwe dienstregeling

Elk jaar rond deze tijd presenteert het OV Bureau Groningen-Drenthe de plannen voor de nieuwe dienstregeling. Onlangs is het concept voor de nieuwe dienstregeling goedgekeurd door het dagelijks bestuur van het OV-bureau, de ontwerp-hoofdlijnen.

Reageren loont. Tot en met vrijdag 12 juni 2020 is er gelegenheid om te reageren op de ontwerp-hoofdlijnen. Doe dit wel, zeker ook als je het eens bent met de voorgestelde wijziging! Betrek ook de gemeente in je reactie. Want ook zij hebben een rol in het bereikbaar houden van je dorp. En laat ons ook weten wat je er van vind. Wij hebben als BOKD namelijk een vertegenwoordiger in het OV-consumentenplatform (CP) Drenthe. Dat reageren helpt, blijkt bijvoorbeeld uit de aanpassing van lijn 20. Na klachten is de frequentie van de bus verhoogd.
Reageren kan per e-mail (info@ovbureau.nl) of schriftelijk per post (Postbus 189, 9400 AD Assen). Mede op basis van de ontvangen reacties zullen eind juni de definitieve hoofdlijnen dienstregeling 2020 vastgesteld worden. De dienstregeling gaat dit jaar in op zondag 13 december 2020.

Alle voorgenomen wijzigingen zijn te lezen in de Ontwerp-Hoofdlijnen en ook samengevat in het nieuwsbericht op de website van het OV Bureau.

Met name heeft de nieuwe dienstregeling gevolgen voor: Nijeveen, Annen, Noord-Sleen, Sleen, Erm, Oosterhesselen, Nieuwlande, Linde, Rogat, Eexterveenschekanaal, Bareveld, Annerveenschekanaal, Eexterveen. In de matige verbinding Assen-Gasteren-Anloo/Annen/Zuidlaren/Groningen vinden geen veranderingen plaats.

Lijn 51 (Assen – Groningen) Deze bus rijdt in de middagspits van Annen naar Gieten, maar dat gedeelte van het traject wordt volgens het OV Bureau zeer beperkt gebruikt. Het OV Bureau wil het traject vanaf Annen laten vervallen en geeft aan dat er een alternatief is in de vorm van Qliners 300 en 312.