Proefles ‘zitdansen’ in de Huiskamer

Woensdag 13 november kregen we in de Huiskamer van Gasteren een proefles ‘zitdansen’ onder leiding van Marijke Kruunenberg.

Bij zitdansen moet men uitgaan van een ritmische beweging van het lichaam op de maat van muziek vanuit je stoel. Als de benen niet zo goed meer willen, dan is zittend dansen een goed alternatief om in beweging te komen. Zitdansen is dan ook een bewegingsvorm voor mensen die zich wat minder makkelijk kunnen verplaatsen. Zittend vanuit een stoel of een rolstoel worden de dansbewegingen in groepsverband naar eigen vermogen uitgevoerd.

Marijke geeft zitdansles en volksdansen op diverse plaatsen.
Nadat we genoten hadden van een kopje koffie, maakten we een grote kring en lieten we ons verrassen. Marijke had gezellige (bekende) muziek uit diverse landen meegebracht, waarop we zittend op een stoel, gingen dansen. Na een korte warming-up dans, kwamen al veel spieren aan bod.
Gelukkig deed Marijke eerst de dans voor, zodat we haar na konden doen.
Nadat we drie kwartier hadden gedanst, kunnen we zeggen dat zitdansen een fijne en gezellige manier van bewegen is. Jeannet bedankte Marijke voor haar inzet.

Bij de volgende Huiskamerbijeenkomst op woensdag 27 november brengen we een bezoek aan het Klompenmuseum in Eelde.
We worden daar om 10.00 uur verwacht. Vandaar dat we om 9.30 uur vertrekken vanaf de Gasterije.
In het Klompenmuseum worden we ontvangen met 2x koffie en thee met koek, waarna we een rondleiding door het museum krijgen.
De eigen bijdrage van dit uitstapje is €5,00. Dit graag voldoen bij Els.

Op woensdag 27 november zal het Dorpsloket, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, die ochtend niet aanwezig zijn in de Gasterije.