Portugese toestanden in de Huiskamer

Woensdagmorgen 24 juli waren het Portugese toestanden in de Huiskamer in de Gasterije. De temperatuur buiten liep op tot 37 graden. Binnen lieten zo’n 20 bezoekers zich informeren over het Portugal van Maria Dijkstra. Op aanstekelijke wijze gidste zij ons over de kaart van Portugal. Onderweg werden we meegenomen naar prachtige steden die de rijke cultuur van de late middeleeuwen illustreren. Maar ook vertelde Maria ons over het Portugese platteland waar armoede en gastvrijheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wie onverwacht gasten krijgt deelt altijd en overvloedig zijn aardappelen, groenten, vlees, vis en wijn met hen.

Na de presentatie van Maria was er een kleine wijnproeverij van Portugese wijnen. Buiten bereidde Ger een Portugese specialiteit: een in alcohol geflambeerde worst. Er werd heerlijk genipt en gesmikkeld. En zo werd het vanzelf tijd voor een siësta en keerden allen voldaan weer huiswaarts.

Volgende keer, 7 augustus, gaan we naar het Fochteloërveen.

We maken een wandeling van 2,5 km en genieten daarna van een picknick. Het wandelpad is toegankelijk voor rolstoel en rollator.

We gaan met eigen auto’s vanaf de Gasterije; vertrek om 9.30 uur en terugkeer rond 13.00 uur. Voor de Picknick wordt gezorgd. Vooraf graag opgave bij GGvE tel. 06-20122349 of mail naar gasterengoedvoorelkaar@ingasteren.nl.U kunt dan tevens overleggen over de vervoersmogelijkheden.