Passende 1 mei-viering in de Huiskamer

Vorige week woensdag, 1 mei, vierden de bezoekers van de Huiskamerbijeenkomst de Dag van de Arbeid op geheel eigen wijze. Voor het spelen van partijtje Koersbal of een spelletje Rummikub was niet zoveel belangstelling. Zij wilden op deze dag hersenarbeid! Dus ze kozen voor de quiz. Dat werd best spannend, want wie wist nog wie zijn overwinning miste bij de Elfstedentocht doordat hij een stempelpost miste en wie werd olympisch kampioen kunstschaatsen? En wie was vroeger een beroemde accordeonspeler en wat is een ander woord voor narcotiseur? Nou dat wisten ze nog wel, ze werden allemaal geraden: Piet Kleine, Sjoukje Dijkstra, Johnny Woodhouse en de anesthesist of wegmaker.

En voor wie er maar geen genoeg van kan krijgen: Anna leverde weer nieuwe “Elfjes” aan. U weet wel, van die gedichtjes die uit 1+2+3+4+1 woorden bestaan. Jeannet droeg ze voor haar voor. Prachtig!

En volgende keer, op 15 mei? Een Natuurquiz! Voor wie? Voor iedereen die niet alleen maar met elkaar wil koffie drinken of een praatje wil maken, maar die eens andere dingen wil horen of een leuk spel met elkaar wil doen.

Ook is dan Thea Ruiter, sociaal werker voor het Dorpsloket, beschikbaar in de Gasterije. Zij gaat samen met u op zoek naar geschikte hulp als u die thuis nodig heeft.