Kunst op de Brink

In het jaar 2016 heeft Dorpsbelangen in het Neis oet ’t Loeg en op deze website een oproep geplaatst om met ideeën te komen voor kunst in het dorp Gasteren. Hierop zijn toen geen reacties binnengekomen. Daardoor uitgedaagd heeft Fred Dresia, als bestuurslid van Dorpsbelangen, zelf een ontwerp gemaakt voor een kunstwerk op de Brink. Om dit project te realiseren zoeken wij enthousiaste mensen die mee willen doen in de werkgroep ‘Kunst op de Brink’.

Het kunstwerk is bedoeld als verfraaiing en verlevendiging van de Brink, voor dorpsbewoners en bezoekers. Het moet uitnodigen om er even te verblijven. Om elkaar te ontmoeten of even te rusten, iets te eten of te drinken. Hierop is het thema van het kunstwerk gebaseerd. De mens onderweg die een geschikt plekje zoekt om even wat te eten, zijn dorst te lessen en de omgeving in zich op te nemen alvorens hij weer verder trekt.

Het kunstwerk bestaat uit een tafel van cortenstaal (een speciaal soort roestkleurig en weerbestendig staal). Daarop is een bronzen sculptuur geplaatst dat meegebracht proviand voor onderweg verbeeldt. Een compositie van een aantal drinkkruiken, Drentse broden en wat fruit, gedrapeerd op een losgeknoopte doek. In deze sculptuur is een watertappunt opgenomen. Hier kan de reiziger zijn watervoorraad aanvullen. Bij het kunstwerk bevinden zich een prullenbak en een “gewoon” gemeentebankje, die door ze te bekleden met cortenstaal onderdeel van het kunstwerk worden. Klik HIER voor een wat uitgebreidere beschrijving.

Kunt u zich het al een beetje voorstellen? En lijkt het u leuk om mee te denken over de uitvoering van dit kunstwerk? Of wilt u eerst meer weten? Neem voor vragen of aanmelding voor de werkgroep contact op met Fred Dresia: MAIL freddresia1@gmail.com of bel 0592-243563.