I&O-2019: biljarten en darten

De organisatie van het biljarten (maandag- en dinsdagavond) en het darten (dinsdagavond) werd beide verzorgd door sportvereniging de Rietvogels.

Biljarten

Door de beschikbaarheid van het verrijdbaar biljart kon er op 2 biljarts gespeeld worden. Het was een beetje druk voor de spelers (veel speeltijd, nauwelijks tijd voor een pauze), maar het werkte uitstekend.
Elke speler speelde 3 partijen, tegen een speler van elke andere buurt.

Omdat iedereen speelde ‘op zijn eigen moyenne’ had een minder sterke speler evenveel kans om te winnen, dan een meer geroutineerde deelnemer. Een mooie, eerlijke competitie. Elke winstpartij leverde 2 punten op voor de buurt. Met 2×12 wedstrijden waren er dus 48 punten te verdelen.
Op de maandagavond was Oostza de sterkste (Oostza: 8; Westeinde en Boshoek: 6; Brigos: 4). Op de dinsdagavond waren de rollen omgedraaid en waren Westeinde en Boshoek het sterkst (Westeinde en Boshoek: 8; Brigos: 6, Oostza: 2). Over de 2 avonden opgeteld: Westeinde en Boshoek beide 14, Oostza en Brigos beide 10 punten.
Het meetellen van de gemiddelde scores per partij bracht de oplossing: ‘beslissing op doelsaldo’.

Einduitslag:

  1. Westeinde
  2. Boshoek
  3. Oostza
  4. Brigos

Darten

Bij het darten konden we, zoals gebruikelijk, weer gebruik maken van de dartborden van de dartclub in Annen. Helaas waren de tellers uit Annen deze keer niet beschikbaar.
Dat was even wennen en improviseren, maar kon uitstekend opgelost worden dankzij de inzet van enkele dorpsgenoten die de rol van teller op zich namen. Misschien iets minder geroutineerd, het duurde iets langer, maar de sfeer was er zeker niet minder om. Met dank aan Jeroen, Harm, Erik, Jaap, Albert en Allard!

Na een spannende strijd was de uitslag als volgt:

  1. Westeinde:   20 punten
  2. Boshoek:       14 punten
  3. Oostza:          13 punten
  4. Brigos:             7 punten

Het was weer een gezellige dartavond.

Foto’s biljarten

Foto’s darten