I & O: een avondje gezelschapsspellen

Het was weer een gezellige drukte op woensdagavond: de avond van de gezelschapsspelletjes. Van alle straten waren er minstens vijftien deelnemers en er waren vijf spellen te spelen.

Dit keer allemaal nieuwe spellen, alhoewel…. een aantal spelletjes ging terug naar oude vaardigheden. Wat te denken van ‘kleedje kloppen’: een spel waarbij twee mensen een kleed kloppen met de meest vreemde voorwerpen erin die vervolgens een voor een door een andere deelnemer gevangen moesten worden: een wc-borstel, een nep-drol, een skippybal, een eeltrasp. Het gaf hilariteit én enthousiasme als er goed geklopt en gevangen werd.

Verder moesten de deelnemers hengelen met een lange hengel, een vliegtuigje vouwen en ermee gooien, ballen slaan met een wandelstok en houten plankjes schuiven voor zoveel mogelijk punten.

Dit laatste spel zorgde ook voor wat problemen. De organisatoren hadden er absoluut geen rekening mee gehouden dat de deelnemers zó fanatiek aan de slag zouden gaan met de schuif. Al spoedig vertoonde de schuif slijtageverschijnselen waardoor hij wel zes keer gerepareerd moest worden. Een van de deelnemers van Brigos nam hem zelfs op het eind van de avond mee naar huis om hem te verstevigen. Gelukkig kon daardoor het spel helemaal uitgespeeld worden.

Aan het eind van een lange, lange avond was er een verrassende winnaar: Brigos! Zo zie je maar weer: voor wat hoort wat!

Volgend jaar weer gezelschapsspelletjes? Zeker weten, maar dan een spel minder én op tijd beginnen.

Margriet Hilbolling