Huiskamer maakt kennis met “Gekleurd Grijs”

Woensdag 3 april gingen de Huiskamerbezoekers naar Gieten om vandaaruit per bus kennis te gaan maken met ‘Gekleurd Grijs”. In de speciale actiemaand april staat Drenthe bol van de kunstzinnige en creatieve activiteiten voor senioren tijdens ‘Gekleurd Grijs in Actie!’. Er worden dan in de hele provincie diverse culturele activiteiten aangeboden en vindt het Gekleurd Grijs Festival plaats.
Verschillende organisaties en kunstenaars bieden workshops, voorstellingen en rondleidingen aan. Het aanbod varieert van dans, theater, erfgoed, beeldende kunst tot een workshop yoga.

Met de bus bezochten we onder leiding van Jeanet Darwinkel en Martine Hopman een aantal locaties in de gemeente Aa en Hunze waar diverse kunstenaars zich in de bus presenteerden. In Gasselte verzorgde Marineke Leijenhorst een creatieve workshop met papier, sjablonen, verf, stiften en kleurpotloden om je “smoelgevoel” weer te geven. Daarna vertelde kunstenaar Manuel Claasen over zijn schilderijen en zijn manier van werken.

De volgende stop was in Gasselternijveen bij Harry’s Trommelhok. In de bus gaf Harry Pol een flitscursus Djembé trommelen. Zijn tromgeroffel kreeg de hele bus enthousiast aan het stampen en klappen.

De tocht vervolgde via Bareveld naar Anner-veenschekanaal. Daar werden we bijgepraat over de geschiedenis van deze plaats en het ontstaan van de karakteristieke kerk waarin thans het restaurant de Heerencompagnie is gevestigd.

De lunch werd geserveerd in het dorpshuis van Eext, het voormalige Café Homan. Daarna gingen we op weg naar Grolloo alwaar we zelf aan de slag moesten. Zingen onder deskundige accordeonbegeleiding. Mooie meezingers uit vervlogen tijden, zoals Sofietje, Brandend zand en Sarie Marais, passeerden de revue.

De laatste stop was in Schipborg met Annie Martens. Annie is al eerder bij ons in de Huiskamer geweest voor een mini-workshop gedichten. Dit keer droeg zij een paar gedichten voor van Levi Weemoed.

Om 5 uur waren we weer terug in Gieten. Het was een mooie dag, met dank aan Jeanet en Martine en de kunstenaars van “Gekleurd Grijs”.

De programmaboekjes van “Gekleurd Grijs” liggen in het dorpshuis om mee te nemen.

In de volgende Huiskamerbijeenkomst op 17 april gaan we paaseieren vilten.