Gezellige Kerstborrel met hoorngeschal

Als het iets kouder was geweest dan hadden we sneeuw gehad, nu moesten de bezoekers van de Kerstborrel het stellen met lichte regen bij een voor dit jaargetijde aangename temperatuur. Dat heeft natuurlijk ook z’n voordelen en gelukkig had het Kerstboomteam zich goed voorbereid op de nattigheid. Want naast de prachtige kerstboom op de Brink stond een grote, gezellig verlichte tent. Ruim genoeg om het halve dorp te herbergen en die was er dan ook. Het was gezellig druk en met een glühweintje of warme chocolademelk in de hand werden de laatste dorpsnieuwtjes, of de eerste wensen voor het nieuwe jaar uitgewisseld.

Om dit genoeglijke samenzijn op te luisteren gaven de alphoornblazers van Joseph AG Alphoornisten, kampioen van Nederland, hun oerklanken ten beste zoals dat ooit bij een midwinterfeest hoorde. Een indrukwekkend concert dat met een instemmend applaus werd beloond.

Wat prachtig toch dat door de onbaatzuchtige inspanning van het Kerstboomteam deze jaarlijkse Kerstborrel zo snel is uitgegroeid tot een breed omarmde dorpstraditie.