Foto expositie Iris Koffijberg in Termunten

Tot en met zondag 5 januari is de abstracte waterfoto expositie van plaatsgenoot Iris Koffijberg (www.koffijberg.com) nog te zien in het bezoekerscentrum Dollard van het Groninger Landschap in Termunten. Het bezoekerscentrum is elke zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Het bezoekerscentrum is gehuisvest aan Dallingeweersterweg 30 in Termunten.

Op de laatste dag van de expositie op zondag 5 januari wordt er een bijzondere wandeling georganiseerd over de Punt van Reide, een beschermd gebied waar je anders niet mag komen. Een mooie mogelijkheid om foto’s te kijken, te wandelen en af te sluiten met snert. Er zijn geen kosten aan verbonden. Opgave kan bij Iris Koffijberg (iris.koffijberg@gmail.com). Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Het programma op 5 januari is als volgt:
van 12.00-12.30 uur – koffie met iets lekkers en foto’s kijken
van 13.00-15.30 uur – groepswandeling onder begeleiding van ongeveer 4 km
om 15.30 uur wordt er snert geserveerd

De Punt van Reide is een hoge kwelder waar vroeger bewoning mogelijk was. Restanten van het dorp Westerreide, een van de talloze verdwenen dorpen in dit gebied, zijn nog zichtbaar. Westerreide lag aan de Ems voordat de Dollard ontstond. Nu is het als broed- en rustgebied van groot belang voor vogels. Vanwege de natuurwaarden is Punt van Reide inmiddels een beschermd gebied dat alleen nog onder begeleiding toegankelijk is.

Gidsen van Het Groninger Landschap nemen u op de groepswandeling op deze eerste zondag in het nieuwe jaar mee naar dit unieke stukje Nederland in een interessant brakwater getijdengebied. Het advies is om laarzen of stevige waterdichte schoenen te dragen.

De wandeling gaat ook langs en door Polder Breebaart. Ingesloten tussen zeedijk en Dallingeweersterdijk heeft deze polder een bijzondere betekenis voor onder andere vogels en vissen.