European Junior Cycling Tour rijdt door Gasteren

Van maandag 29 juli 2019 tot en met 3 augustus 2019 vindt de 55ste “European Junior Cycling Tour” plaats. De EJCT is een zesdaags evenement in de Gemeente Assen en in alle gemeentes rondom de Gemeente Assen.
Marco Out, burgemeester van Assen en begenadigd wielrenner schrijft: “… dit is niet voor niets. Ik zie de Jeugdtour Assen als een kraamkamer van wielertalent. Jongens en meisjes die nu, om zo’n heerlijk wielercliché te gebruiken, hun neus aan het venster drukken, zijn misschien wel de toekomstige winnaars van de Tour, Giro, Vuelta of Luik-Bastenaken-Luik. En best kans dat een deelnemer aan de Jeugdtour die vol souplesse over de Drentse kasseien stoempt ooit excelleert in het Bos van Wallers, de vermaarde kasseienstrook in Parijs-Roubaix.
Op woensdag 31 juli 2019 fietsen deze jonge wielerbeloften vanuit Gieten via ondermeer Drouwen, Anloo, Gasteren, Zeijen, Hooghalen, Witten naar Assen. Inwoners van Gasteren hoeven voor deze wedstrijden niet de deur uit. De wedstrijd gaat vanuit Anloo naar Gasteren over het Oosteinde naar de Oudemolenseweg naar Oudemolen. De passagetijden in Gasteren zijn:
  • 09:02 uur: Nieuwelingen (75km)
  • 11:48 uur: Nieuwelingen en Junioren, vrouwen (75km)
  • 14:41 uur: Junioren, mannen (90km).
Meer informatie over deze 55ste “European Junior Cycling Tour” vindt u hier.