De rondweg om Gasteren komt er niet

De plannen voor een rondweg onderlangs Gasteren (klik hier) bracht op maandag 1 april 2019 enige beroering onder onze dorpsgenoten. Velen waardeerden de grap door een duimpje te geven op Facebook dan wel door een e-mailbericht te sturen aan een e-mailadres waar uw redactie zich tijdelijk achter verschool. Er werd uitgebreid gereageerd door de dorpsgenoten. Een bloemlezing:

  • Er was slechts één dorpsgenoot die zich te laat realiseerde dat het een 1-april-grap betrof: diens reactie op deze instinker: “MET OPEN OGEN!!!“.
  • Een plaatsgenoot wilde zelfs een petitie-avond organiseren: “Om dit heugelijk feit van de rondweg zoals voornoemd op de site te willen ondersteunen en te vieren, nodig ik bij deze iedere dorpsgenoot uit in ons dorpshuis vanavond tussen 19.00 en 20.00 voor een borrel op mijn kosten uiteraard en het tekenen van de rondwegpetitie.” De schrijver van het bericht liet echter weten dat hij helaas geen tijd had om de petitie op te stellen. Zeer waarschijnlijk heeft Niemand zich gemeld voor die kop koffie.
  • Ha, ha … toevallig 1 april?“. Naar aanleiding van het antwoord van de Redactie dat het geen 1-april-grap betrof, heeft de schrijver misschien toch geconcludeerd dat het vraagteken een uitroepteken zou moeten zijn. Maar heel erg misschien ….
  • Dat een grap ook een serieus antwoord kan krijgen, liet een dorpsgenoot als volgt zien: “Leuke 1 aprilgrap. Niet serieus te nemen door foute benamingen zoals Halfweg Boompie en Nevelsbocht.“. Tja, correct wat betreft de naam van die bocht … onze excuses … dat zou inderdaad Nevels Bocht moeten zijn in plaats van het door ons gebruikte Hevels Bocht; zie hier een artikeltje over deze bocht op onze webstek. Maar dat van die eikenboom halverwege Gasteren en Anloo?
  • Nog een reactie die waardering voor deze grap uitsprak: “… en wat een hilarische 1-aprilgrap! Kon het maar zo ;-))
  • Kort maar krachtig “1 april…. Goede grap!” en enkele andere reacties die daar sterk op leken.

Ach, het is een grap. Maar wel eentje met een serieuze ondertoon, de verkeersproblematiek in ons dorp.

(De namen van degenen die reageerden zijn alleen bij de Redactie bekend en dat blijft zo.)