Collecte Amnesty International online

Collecte AMNESTY INTERNATIONAL  volledig online

14 t/m 20 maart 2021

Geef om vrijheid!

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2021 voor de negentiende keer haar landelijke collecte. Dit jaar is het wel anders dan anders: deze editie van de collecte is vanwege het coronavirus volledig online.

Gelijke rechten voor mannen en vrouwen, trouwen met de liefde van je leven en uitkomen voor je mening. In Nederland vinden we dat zo gewoon, dat we bijna vergeten dat veel mensen die vrijheid niet hebben. Amnesty International komt op voor mensen die ten onrechte worden vervolgd, die worden gemarteld of onderdrukt voor wat ze zeggen of wie ze zijn.

Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent Amnesty  druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht.

Iedereen die Amnesty een warm hart toe draagt en ook een steentje wil bijdragen kan in de week van 14 t/m 20 maart doneren in de online collectebus van Amnesty, die in de collecteweek op de site van  “InGasteren” staat.

Pauline Hellema, collecte-coördinator.