Biljarttoernooi 2019 – De uitslagen

De organisatie

Een perfect georganiseerd biljarttoernooi trok dit jaar negentien deelnemers uit Gasteren en omgeving. Verdeeld over vier (!) biljarts op drie locaties (fam. Van der Molen, fam. Pieters en de Gasterije) vertoonden de mannen (waar waren de vrouwen?) hun kunsten in het libre-spel. Er werd niet gestreden om wie de meeste caramboles scoorde maar wie het best presteerde naar verhouding van zijn historisch moyenne.

 

 

 

Bij de familie Van der Molen

Na de loting en de groepsindeling werden vrijdagavond de eerste partijen gespeeld. Openlijke teleurstelling en ingetogen tevredenheid waren daarbij waar te nemen bij de deelnemers. Wordt het zaterdag beter of, kan ik dit niveau zaterdag vasthouden?

 

 

 

Bij de familie Pieters

Zaterdagmorgen gingen de spelers opnieuw aan de gang met hun keu en rolden de rode, witte en gele ballen van 61 millimeter weer over het groene en blauwe laken. Na een prima lunch bestaande uit een kom heerlijke erwtensoep van Miranda, begeleid door een worstenbroodje speelden de vier besten een finalepartij.

 

 

 

In de Gasterije

 

 

 

Sinterklaas

De uiteindelijke winnaar, Roelof Moek, kreeg uit handen van Sinterklaas de beker uitgereikt. Tweede werd Harm van Rhee, derde Ger Dijkstra en vierde Bennie Vrieling. De winnaars gingen naar huis met vleesprijzen, wijn, worst en pannenkoeken, aangeboden door de middenstand. Er waren geen verliezers.
Het was een mooi toernooi. Zie hieronder nog meer resultaten.