Stap in de wereld van Het Waterschap

Om u in de gelegenheid te stellen kennis te maken met het werk van Het Waterschap worden er twee lezingen georganiseerd in het dorpshuis in Gasteren, de Gasterije.

  • op 4 oktober is er een algemene presentatie over het werk van Het Waterschap
  • op 1 november maakt  Het Waterschap u bekend met duurzaam tuinonderhoud

Beide lezingen beginnen om 20.00 uur en duren tot ongeveer 22.00 uur.

Op een interactieve manier leert u meer over het belangrijke werk van Hunze en Aa’s en wat u zelf kan doen om het water schoon te houden en duurzaam om te gaan met water.

Waar een klein landje groot in is

De Waterschappen zijn wereldbekend met het buiten de deur houden van water. In Nederland leven we voor een groot deel onder de zeespiegel. Zonder de Waterschappen zou een groot deel van Nederland regelmatig onder water staan. Hunze en Aa’s zorgt er niet alleen voor dat het zeewater hier geen kans krijgt, maar ook dat de dijken langs de kanalen sterk genoeg zijn, zodat wij droge voeten houden en men hier met een gerust hart kan wonen en werken.

Schoon en voldoende water

Maar de Waterschappen doen meer. Zo maken zij al het vieze rioolwater schoon. Dit schoongemaakte water wordt op kanalen en beken geloosd. De Waterschappen zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van het water in sloten en plassen. Daarom worden in de zomer de kwaliteit van de zwemplassen gecontroleerd, zodat badgasten weten of het veilig is om daar te gaan zwemmen. En de Waterschappen zorgen ervoor dat er altijd voldoende water is, niet teveel en niet te weinig. Precies genoeg, zodat gewassen kunnen groeien en bloeien.

Opgave voor de lezingen kan bij Marchinus of Miranda, beheerders van de Gasterije.

De entreeprijs bedraagt €2,- inclusief 1 kop koffie.