Plan om als dorp zelf blad te ruimen gaat toch door

U herinnert zich misschien nog dat Vereniging Dorpsbelangen samen met de gemeente een plan gemaakt had om het herfstblad in Gasteren door mensen uit het dorp zelf te laten verzamelen en te verwerken. Dat bespaart de gemeente geld, levert Dorpsbelangen juist wat geld op, en is ook nog eens gunstiger voor het milieu.

Op het laatste moment, november vorig jaar, werd het plan echter door de gemeente afgeblazen. Er waren problemen gerezen met regelgeving uit de meststoffenwet.

De gemeente heeft er niet bij laten zitten. Op 22 november dit jaar besloot het college van B&W dat het plan toch door kon gaan, en wel met onmiddellijke ingang.
Dit betekent dat Harm Reinders vanaf volgende week de bladbakken in het dorp zal legen in plaats van de gemeente. En dat dit blad, samen met het blad dat mensen van Alescon aan het einde van het seizoen (jan./febr.) in het dorp verzamelen, wordt afgevoerd om te worden verwerkt op de landerijen van Harm van Rhee.

De bladbakken worden geleegd tot het einde van het jaar. Ze worden op, of vlak voor, oudejaarsdag verwijderd. Dus als u nog blad wilt aanbieden, doe dit dan ruim voor het oudjaar. Daarna kunt u geen blad meer aanbieden en moet u dat zelf verwerken of afvoeren (bijvoorbeeld in de groene container).

Juist omdat het verzamelde blad nu als organische meststof verwerkt gaat worden, vragen we u met klem om alleen blad te deponeren en geen ander (tuin)afval.